تشکیل دولت لبنان به کجا رسید؟-راهبرد معاصر
گزارش هیل از کاهش نفوذ آمریکا در سوریه گزارش رسانه عبری از راهبرد مافیایی کابینه علیه رئیس ستاد ارتش اسرائیل صدراعظم اتریش استعفا کرد هشدار نوری المالکی نسبت به تصمیم اسرائیل برای ترسیم مجدد نقشه عراق دبیرکل حزب‌الله لبنان: صبر ما وابسته به زمان مناسب برای مقابله با نقض‌های دشمن است حماس: عملیات رام‌الله، پاسخی به نسل‌کشی دشمن است جو بایدن ارزشمندترین مدال افتخار غیرنظامی آمریکا را به لیونل مسی اهدا می‌کند اردوغان: هر کاری برای تحقق رؤیای ترکیه بزرگ انجام می‌دهیم رئیس‌جمهور عراق: خاکمان مکانی برای حمله به هسایگان نخواهد شد بازداشت ۴ شهروند روسیه به ظن تدارک اقدام «تروریستی» انگیزه عامل انفجار خودروی سایبر تراک مقابل هتل ترامپ مشخص شد روایت تخت‌روانچی از رایزنی با دیپلمات‌های ارشد هند عراقچی: نحوه تعامل ما با سوریه بستگی به رفتار طرف مقابل دارد وزیر خارجه آمریکا: از سرعت سقوط نظام اسد متعجب شدیم عراقچی: آماده ورود به مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هسته‌ای هستیم

تشکیل دولت لبنان به کجا رسید؟

درحالی که فضای رایزنی‌ها میان میشل عون و سعد حریری حاکی از تشکیل دولت لبنان در ابتدای هفته جاری بود، بروز اختلاف درباره برخی مسائل این امر را محقق نکرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۱۲ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 02
کد خبر: ۶۵۲۳۴

به گزارش راهبرد معاصر؛  منابع آگاه از پرونده تشکیل دولت لبنان اعلام کردند که تعلل در حل برخی از مسائلی که قرار بود کنار گذاشته شود، موجب شد تا چشم انداز تشکیل دولت در ابتدای هفته جاری محقق نگردد.

 

منابع گزارش دادند که توزیع پست‌های وزارتی در میان گروه‌ها و نیز تعداد وزرا هنوز قطعی نشده است. در این میان «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان بر تشکیل دولتی با حضور 20 وزیر همانطور که قبلاً توافق شده بود اصرار دارد؛ اما «سعد حریری» نخست وزیر مکلف قصد دارد با نادیده گرفتن توافقات حاصل شده، دولتی با حضور 18 وزیر تشکیل دهد که در این صورت سهم دروزی‌ها تنها منحصر به یک وزیر که از جانب حزب سوسیالیست ترقی‌خواه به ریاست «ولید جنبلاط» معرفی خواهد شد، می‌شود.

 

 

این منابع افزودند که رئیس جمهور و «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی با این موضوع موافق نیستند.

 

از سوی دیگرمنابع مذکوراظهار داشتند، اگر سعد حریری از ترس اینکه رئیس جمهور و همپیمانان وی در صورت تشکیل کابینه‌ای با 20 وزیر، یک سوم وزرا را در اختیار داشته باشند با این ساختار مخالف است باید بگوییم که این ترس نابجاست؛ چرا که همه وزرای مسیحی وابسته به میشل عون و جریان آزاد ملی نخواهند بود. این در حالی است که حریری با استعفای خود به تنهایی قادر به سقوط دولت است.

 

روزنامه الجمهوریه گزارش داد که «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان مستقیماً در جزئیات مذاکرات مربوط به تشکیل دولت مداخله نمی‌کند و منتظر است حریری دیدگاه خود را به گروه‌های شیعه اعلام کند.

 

از سوی دیگر برخی منابع آگاه معتقدند، در حالی که حریری در روزهای ابتدایی به عهده گرفتن ماموریت تشکیل کابینه در لبنان به طور مستمر به کاخ ریاست جمهوری رفت و آمد می‌کرد و فضای مثبت رایزنی‌ها حاکی از خوش بینی برای تشکیل دولت قبل از پایان اکتبر بود؛ در حال حاضر ممکن است شرایط تغییر کند و لبنانی ها نگران تکرار سناریو مصطفی ادیب هستند.

 

ارسال نظر